Ensimmäinen viikko takana

Sunnuntaina olimme jo hieman toipuneet matkan rasituksista :) Päivän missio oli löytää työssäoppimispaikkamme; Budapestin kuurojen koulu eli Hallássérültek Tanintézete. 
Olimme saaneet hyvät ohjeet tulevalta ohaajaltamme Eszteriltä ja niiden avulla oli helppo suunnistaa koululle. Asuntomme on lisäksi hyvällä paikalla, koska asumme lähellä Blaha Lujzaa. Blaha Lujzan aseman ohi menee kolme bussia koululle: 108E, 8E ja 7. Jäimme pois Cinkotai út pysäkillä ja koulu olikin ihan pysäkin vieressä.

 
Maanantaina tapasimme Eszterin koulun edessä ja hän näytti meille koulurakennusta ennen oppitunteja. Kävimme läpi myös meidän viikko-ohjelmamme. Tulemme olemaan joka päivä Ezsterin pitämillä englannin kielen tunneilla ja sen lisäksi olemme muutamana iltana koulun asuntolassa ja toisen opettajan pitämillä iltapäivätunneilla. Lisäksi pääsemme ammattikoulun puolelle tietokonetunneille ja tekemään nahkatöitä.
 
Ensimmäisen viikon aikana olemme tutustuneet oppilaisiin, opettajiin, päiväjärjestykseen ja koulurakennukseen. Koulussa kaikki opettajat ovat kuulevia, mutta osa avustajista on kuuroja. Suurin osa opettajista ei osaa englantia tai ei halua puhua englantia. Oppilaat ovat kuuroja tai huonokuuloisia. Kommunikointi on tuntunut välillä vähän vaikealta. Oppilaat ovat kuitenkin rohkeita ja kiinnostuneita meistä, joten olemme pystyneet kommunikoimaan kirjoittamalla, elekielellä sekä viittomien ja kuvien avulla. Olemme oppineet vasta muutaman unkarin viittomakielen viittoman, mutta toivottavasti opimme pian lisää! Saimme nettiosoitteen Ezsteriltä, josta voimme opetella lisää viittomia. Viikon aikana olemme seuranneet oppitunteja, pelanneet pelejä oppilaiden kanssa, tehneet rannekoruja nahkatöissä ja olemme myös purkaneet läppärin. Lisäksi olemme olleet asuntolassa. Oppilaat ja opettajat ovat ottaneet meidät hyvin vastaan :)
 
 
Olemme myös päässeet maistamaan Unkarilaista ruokaa koululla.. ensimmäisenä päivänä saimme ruoaksi pastaa hillolla ja sokerilla.. öö.. maistui hieman erikoiselta :) Muutenkin kouluruoka on erilaista kuin Suomessa. Salaattia ei ole ollut ollenkaan tarjolla ja ruoka on aika raskasta. Alkuruoaksi on aina keittoa. Perjantaina saimme hedelmäkeittoa, joka oli myös mielenkiintoista.. :) Tähän asti olemme saaneet maistaa friteerattua juustoa ja sieniä, kanaa, pekonia, kaalia, perunaa, hernemuhennosta ja makaronia.

Vapaa-ajalla olemme käyneet syömässä muutamassa ravintolassa ja tehneet ruokaa itse. Maanantaina kävimme kauppahallissa ja teimme lihapataa, jota olemmekin syöneet koko viikon eri muodoissa :D Kauppahallin alakerrasta löytää leivoksia, juustoja, hedelmiä, kasviksia, lihoja ja paprikaa kaikissa mahdollisissa muodoissa. Yläkerrassa on myynnissä käsitöitä ja matkamuistoja sekä ravintoloita.
 
 
Lihapadan aineksia..

Valmista pataa salaatin kera
 
 

Tässä vielä lisää kuvia viikon varrelta..

 
 


Ensimmäisenä aamuna torakka-alivuokralainen pääsi hengestä tossulla..
 
 
Városliget puistossa..
 
 
WestEnd kauppakeskuksesta ostetut tiimipaidat :) Déli pályaudvar aseman viereinen puisto
 
 
Budan portaat
Mátyás Templom eli Matiaksenkirkko
 
 
näkymä Budan Linnavuorelta


Budan linna
 


Syömässä kaupunkikierroksen jälkeen
 

Kommentit

Suositut tekstit