Here we GO!!Lauantaina 25.3.2017 kello 04:55 Turun linja-auto asemalta lähti bussi kohti Helsinki-Vantaan lentoasemaa. Kyydissä kaksi viittomakielen ohjaaja opiskelijaa. Suuntana Budapest, Unkari. Opiskelemme Turun kristillisessä opistossa viittomakielen ohjaajiksi. Meillä oli mahdollisuus suorittaa viimeinen työssäoppiminen ja kommunikaation ohjaamisen näyttö ulkomailla. Me lähdimme seitsemäksi viikoksi Unkariin kuurojen kouluun.

Ennen matkaa piti hoitaa monta asiaa... Me varasimme lennot jo paljon ennen matkaa. Oikeastaan heti kun varmistui että olemme lähdössä. Lensimme Finnairilla ja edestakaisille lennoille tuli hintaa reilut 200€. Asunnon otimme Airbnb:n kautta. Se oli edullisin vaihtoehto meille. Voimme laittaa kuvia asunnosta myöhemmin :) Lisäksi piti hoitaa vakuutukset, KELA asioita, ennakko tehtäviä jne... Kaikesta saa onneksi muistilapun ja mitkään asiat eivät olleet hankalia hoitaa :))
Lentomme lähti 9:30 ja perillä olimme n.10:40 paikallista aikaa. Lentoaika siis reilu kaksi tuntia. Olimme päättäneet selviytyä asunnollemme julkisella liikenteellä koska lentokentältä on helppo ostaa kuukausilippu jolla voi kulkea linja-autolla, metrolla, raitiovaunulla, paikallisjunilla, lautalla... Budapestin julkinen liikenne on kattava ja edullinen. Olimme valmiiksi selvittäneet että opiskelijan kk lippu maksaa n. 11€ kun taas ilman opiskelijakorttia kk lippu maksaa n. 30€. Ostimme ennen lähtöä kansainvälisen ISIC-opiskelijakortin jonka hinta 15€. Kortti maksaisi itsensä takaisin jo ensimmäisellä ostolla 👍

Nooo, ilman ongelmia ei lipun osto mennyt. Meillä oli mukanamme mobiilikortit puhelimissa, mutta lipunmyyjän sanoin: "We are now in Hungary", meidän mobiilikorttimme eivät kelvanneet, vaan olisi pitänyt olla oikea kortti mukana. Me päädyimme ostamaan 15 päivän liput ja kun kortit saavuttavat meidät postilla, ostamme kuukausiliput :) Jos sinulla ei ole kansainvälistä opiskelijakorttia, tarvitset lipun ostoon ajokortin tai passin jolla todistat henkilöllisyytesi.

Lentokentältä Budapestiin

Lentokentältä hyppäsimme bussiin nro 200E ja jäimme pois päätepysäkillä Kobany-Kispest. Sieltä vaihdoimme siniseen metrolinjaan ja jäimme pois Deak ter nimisellä asemalla. Jatkoimme matkaa punaisella metrolinjalla Blaha Lujizaan. Asuntomme sijaitsee Dohany utcalla, n. 200m päästä Blaha Lujizan asemalta. 


We made it!

Asunnolla meitä jo odotettiin ja saimme pikaisen ohjeistuksen asuntoon liittyvistä asioista ja avaimet asuntoon. Olimme väsyneitä matkasta ja aikaisesta heräämisestä, joten päätimme koittaa nukkua hetken. Koti-ikäväkin pääsi jo yllättämään ja vietimme ensimmäisen illan rennosti asunnolla.. kävimme lähikaupassa (Spar), teimme pastaa, katselimme netflixiä ja joimme halpaa viiniä :)

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit